söndag 5 december 2010
Knäck
Igår kokades det knäck! Vad enkelt det är. Om jag tänker på hur det var när man var liten kokade knäcken över, det brändes fast i kastrullen och det tog 40 min. Det var helt enkelt långtråkigt och jobbigt. Men igår gick det hur smidigt som helst. Vi följde det här receptet http://www.recepten.se/recept/knaeck.html och det blev jätte god smak. Men en sak vill jag poängtera ut och det är gradtalet då knäcken är klar. I recptet står det att knäcken är klar vid 122 grader och då tog vi bort den men då blev knäcken för mjuk enligt mig. Man kan inte sitta suga på den som jag vill. Så ett tips om man har termometer, vänta med att ta bort knäcken tills den blir 125 grader varm eller så. Är det någon som vet om ska röra om eller inte efter att knäcken har börjat koka? Vi diskuterade om det kunde ha någon betydelse.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar